Kreta Elounda

Sluit dit venster


4 mei -13 mei 2024

Sunweb
o.l.v. Ronny & Annie & Laura
Elounda

Inleiding


Hoofdstad

De hoofdstad van Griekenland is Athene.

Taal

De officiële taal is Grieks. Maar met Engels (en in mindere mate met Duits) kun je vaak ook terecht.

Tijd

In Griekenland is het één uur later dan in Vlaanderen.

Valuta:

De officiële munteenheid is de euro. Op alle Griekse eilanden kun je pinnen. In de toeristische (bad)plaatsen vind je veelal meerdere pinautomaten. Wil je betalen met een credit card? Ook deze worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Voltage

Het voltage is net als in Vlaanderen 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten

Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Heb je niet de Belgische nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.
Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Vaccinatie

Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen vind je op de site van LCR: https://www.lcr.nl/.

Alarmnummer

Het alarmnummer in Griekenland voor de politie is 100. Wanneer je een ambulance nodig hebt, dan dien je 166 te bellen. Let op, deze alarmnummers mag je alleen gebruiken bij noodgevallen.

Eten en drinken

Houd je van lekker eten? In Griekenland ben je aan het juiste adres. De Griekse keuken is divers. In de Griekse restaurants vind je zowel vlees- als visgerechten, maar ook smaakvolle vegetarische gerechten. Denk maar aan Gyros, Mousaka, Calamaris en Tzatziki. Trek in wat anders? Ook dit is mogelijk. In de toeristische plaatsen tref je een grote hoeveelheid aan van restaurants met de internationale keuken. Het water in Griekenland is anders dan je in Vlaanderen gewend bent. Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken. Wij adviseren je om flessen water te kopen in de supermarkt of in jouw hotel/appartement. Let op dat deze flessen goed zijn afgesloten en niet zijn gevuld met kraanwater.

Fooien

Het is in Griekenland de gewoonte om in bars en restaurants ongeveer 10% fooi te geven.

Openingstijden

Houd er rekening mee dat de winkels tussen 13.00-16.00 uur zijn gesloten i.v.m. de siësta. De winkels zijn 's avonds open tot ca. 20.00 uur. In de toeristische centra zijn ze zelfs tot ca. 22.00 uur geopend.

Voor- en naseizoen

Het is mogelijk dat het in het voor- en naseizoen (april, mei, juni en september, oktober) rustiger is in veel plaatsen in Griekenland. Vaak zijn niet alle winkels, bars en restaurants geopend. Omdat het dan niet altijd druk is met toeristen komt het vaak voor dat activiteiten niet worden aangeboden.

Feestdagen

In Griekenland vinden de volgende feestdagen plaats tijdens de maanden april t/m oktober:

1 mei Dag van de Arbeid
15 augustus Maria Hemelvaart
28 oktober Dag van Nee
De Grieken vieren Pasen op een ander moment dan wij in Nederland. In Griekenland houdt men de Orthodoxe kalender aan.

Het weer in KRETA

We nemen de trein van Zaventem naar Brugge.


Zaterdag 4 mei 2024 : Brugge-Zaventem-Heraklion

Maandag 13 mei 2024 : Heraklion- Zaventem-Brugge


We nemen het vliegtuig van Heraklion naar Zaventem. Trein van Zaventem naar Brugge.